Eroii nevăzuţi în lupta împotriva COVID-19

Eroii nevăzuţi în lupta împotriva COVID-19

Biologii de la spitalele de boli infecţioase fac testele pentru depistarea coronavirusului. Un test pentru COVID-19 durează aproximativ patru ore. Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara ar putea face 320 de teste pentru coronavirus pe zi.

Unul din eroii nevăzuţi ai acestor zile e Valerica Bica, biolog la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. De mai bine de o lună, munca pe care o face a căpătat o importanţă şi mai mare.

Valerica Bica, biolog Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: "Eu lucram făceam extracţii pentru virusul hepatice şi HIV. Dar n-am ştiut că o să apară coronavirus. Eu vă spun că eu nu am crezut că o să se ajungă aici".

Iniţial, extracţiile pentru testele COVID-19 se făceau manual. Procedura a fost automatizată, odată cu declararea stării de urgenţă, iar obiectivul e ca la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara să se facă 320 de teste pentru coronavirus pe zi.

Valerica Bica, biolog Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: Urmează să mai ajungă o maşină de PCR o să putem lucra mai mult din punctul laboratorului de vedere.

Însă din punctul de vedere al familiei, riscurile la care se expune sunt în continuare mari.

Valerica Bica, biolog Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: "Să mă feresc, aşa cum e să îmi iau toate măsurile de precauţie".

Cea de-a doua familie îi sunt medicii care îi tratează pe bolnavii diagnosticaţi cu COVID-19.

Valerica Bica, biolog Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara:  "Vin colegii de pe secţie să ne mulţumească că suntem împreună, ne felicită. Noi îi felicităm pe ei."

Un test complet pentru diagnosticarea coronavirusului durează aproximativ patru ore. (surs Mediafax)

Comenteaza