Expert OMS: Izolarea populaţiei nu este suficientă pentru a învinge coronavirusul. Ce recomandă

Expert OMS: Izolarea populaţiei nu este suficientă pentru a învinge coronavirusul. Ce recomandă
| Foto: nationalgeographic.org

Ţările nu pot închide pur şi simplu societăţile pentru a opri coronavirusul - un expert în situaţii de urgenţă de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că sunt necesare măsuri în domeniul sănătăţii publice pentru a evita reapariţia virusului, relatează Reuters.

„Măsura pe care trebuie să ne concentrăm este găsirea celor bolnavi şi să îi izolam pe ei şi contactele lor", a spus Mike Ryan într-un interviu la BBC. Pericolul acum cu izolarea este că dacă nu punem în aplicare măsuri clare în domeniul sănătăţii publice când izolarea se va încheia riscăm ca numărul îmbolnăvirilor să crească la loc.
 
Majoritatea ţărilor europene şi SUA au urmat China şi statele asiatice şi au implementat măsuri stricte pentru a opri răspândirea coronavirusului. Oamenii lucrează de acasă, şcolile, restaurantele şi barurile sunt închise.
 
„Odată ce am depăşit etapa transmiteri trebuie să mergem după virus. Trebuie să luptăm cu el", a adăgat Ryan.
 
Expertul a precizat că mai multe vaccinuri sunt în dezvoltare, dar numai unul a ajuns la faza de testare în SUA. Întrebat căt va dura ca un vaccin la nivel larg să fie produs, acesta a spus că un termen realist este un an.
 

Etichete
Comenteaza