Cifre tot mai alarmante în Florești și Baciu. Rata infectărilor, peste Cluj-Napoca

Cifre tot mai alarmante în Florești și Baciu. Rata infectărilor, peste Cluj-Napoca

Rata infectărilor cu noul coronavirus în Florești și Baciu, cele două "comune-cartier" ale orașului Cluj-Napoca, sunt peste coeficientul înregistrat în municipiu.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În comuna Florești, incidența a trecut, joi, de 9 la mie, iar în comuna Baciu se apropie de 11. 

Rata infectărilor a trecut de pragul de 7,5 la mie în Florești în urmă cu trei zile și a ajuns la 9,05 la mia de locuitori, cu 433 de cazuri active de boală - cele mai multe raportate în județ, după Cluj-Napoca, astfel că în comună urmează să fie impuse restricțiile de circulație pe timpul nopții. 

Baciu are 145 de cazuri de boală la o populație rezidentă de 13.227 de persoane, astfel că incidența a ajuns la 10,96 la mie, iar comuna este în carantină de noapte de luni. 

7 localități din Cluj, în carantină de noapte

Restricțiile de circulație pe timpul nopții pentru persoanele nevaccinate sunt în vigoare, în prezent, în Cluj-Napoca, plus alte șase comune din județ: Baciu, Căianu, Cătina, Gârbău, Jichișu de Joș și Palatca. Iată ce prevăd măsurile în vigoare:

- se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00 cu anumite excepții.

- se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-22:00. Prin excepție, în intervalul orar 22:00-05:00 operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

- măsurile nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală vor putea circula în intervalul orar 0.00 – 05.00, doar pe baza unei declarații pe proprie răspundere și pentru motive întemeiate:

• deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

• deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

• deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

• deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza