Fructul ÎNGERILOR: întăreşte sistemul IMUNITAR, reduce riscul de AVC şi este remediu anti-MĂTREAŢĂ

Fructul ÎNGERILOR: întăreşte sistemul IMUNITAR, reduce riscul de AVC şi este remediu anti-MĂTREAŢĂ
I se mai spune şi fructul îngerilor. Asta datorită proprietăţilor benefice pe care le are. Întăreşte sistemul imunitar, este un adevărat medicament pentru inimă, îngrijeşte pielea şi părul şi alungă definitiv mătreaţa. Poate fi consumat felii, în salate de fructe, sub formă de sos sau smoothie, însă este folosit și pentru uz extern în măști pentru păr sau creme.

Papaya este prezentat drept unul din principalele fructe recomandate pentru menţinerea frumuseţii şi tinereţii. Este bogat în vitamine şi minerale, fiind o sursă de vitamina C, magneziul, potasiul, fierul, calciu şi betacaroten. Originea fructului de Papaya poate fi regăsită în America Centrală şi nordul Americii de sud, în perioada contemporană fiind cultivat în majoritatea zonelor tropicale şi exportat în aproape toate ţările din lume.

Întăreşte sistemul imunitar

Vitamina C si A, care este produsă în organism datorită betacarotenului din papaya sunt necesare pentru buna funcţionare a sistemului imunitar. Asadar, fructul de papaya previne raceala, gripa şi infectiile recurente la nivelul urechii.

Îmbunătăţeşte sănătatea inimii

Fibrele care se gasesc in fructul de papaya ajută foarte mult la scăderea nivelului colesterolului. Această fibră ajută la transformarea homocisteinei (o substanţă nocivă care poate afecta vasele de sânge şi poate provoca atac de cord) în aminoacizi pe care corpul îi poate procesa cu uşurinţă. De asemenea, papaya conţine antioxidanţi care previn oxidarea colesterolului, prin urmare fructul poate ajuta la diminuarea riscului de accident vascular cerebral sau atac de cord.

Benefic pentru piele și păr

Pentru a obtine o piele mai tânară, foloseste papaya pentru ca antioxidanţii esenţiali pe care ii conţine, ajută la prevenirea îmbatrânirii premature. Papaina ajută şi la exfolierea pielii deoarece îndepartează celulele moarte prin dizolvarea lor. Vei obtine o piele proaspată, stralucitoare şi tânără. Poţi găsi multe loţiuni şi creme care contin extracte de papaya in ele, în special cremele iluminatoare.

Adio răni, arsuri sau mătreaţă!

Acest fruct este eficient pentru tratarea rănilor, arsurilor şi a infecţiilor pielii. O coajă de papaya sau un unguent poate ajuta la vindecarea acestora. Papaya hidratează scalpul si ţine departe mătreaţa. Poti găsi cu usurinţă şampoane care contin extract de papaya.

Funcționează ca anti-inflamator

Papaya este încărcat cu enzime anti-inflamatorii care acţionează ca analgezic pentru pacienţii cu osteoporoza, edem sau artrită. Consumul acestui fruct cel putin o dată pe săptămână te poate salva de la diabet, cancer, Alzheimer sau Parkinson. Desi fructul copt de papaya are gust mai bun, cel necopt (verde), conţine mai multe enzime.

Asigură sănătatea plămânilor

Consumul alimentelor bogate în beta-criptoxantină, un carotenoid pe care îl găsim în special în portocale, porumb, dovleac, papaya, ardei rosu şi piersici poate să scadă riscul de apariţie a cancerului pulmonar. Un studiu efectuat in 2003 pe un eşantion de 60.000 de adulţi care au consumat alimente bogate în acest carotenoid arată că riscul de cancer pulmonar este cu 27% mai scăzut. De asemenea, în urma unui studiu efectuat de specialiştii de la Universitatea de Stat din Kansas s-a constatat ca o dieta bogata in vitamina A (care se găseşte în cantitate însemnată în fructul de papaya) ameliorează simptomele cauzate de emfizemul pulmonar şi protejează plămânii de cancer.

Comenteaza