Gheorghiţă: 7 milioane de vaccinaţi până la 1 august e un obiectiv realist. Îl putem atinge

Gheorghiţă: 7 milioane de vaccinaţi până la 1 august e un obiectiv realist. Îl putem atinge

Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat vineri, că obiectivul privind atingerea pragului de 7 milioane de persoane imunizate anti-COVID până la 1 august este unul "realist", însă depinde şi de disponibilitatea cetăţenilor.

"Este un obiectiv deja transmis, este un obiectiv asumat. Noi încercăm să creăm toate modalităţile prin care un număr mai mare de persoane care îşi doresc să se vaccineze să poată să facă acest lucru într-un mod cât mai simplu, cât mai facil, să nu mai fim într-un sistem birocratic. (...) Avem în momentul de faţă, din fericire, un număr suficient de doze încât să asigurăm vaccinarea unui număr mai mare de persoane. Cred că acest obiectiv este unul realist, putem să îl atingem, dar depinde de noi toţi, nu doar de cât de bine este organizată logistica procesului de vaccinare, ci şi de disponibilitatea oamenilor de a se vaccina", a spus Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Medicul a subliniat din nou importanța vaccinării, precizând și că estimările arată că se menţine eficacitatea vaccinurilor actuale faţă de toate variantele de coronavirus.

"Beneficiile vaccinării sunt incontestabile. Nu există un vaccin sută la sută eficient. Importantă este atingerea imunităţii colective şi vedem deja în România o evoluţie favorabilă din punct de vedere epidemiologic. România în momentul de faţă este în scenariul verde. Avem sub unu la sută rată de incidenţă cumulată la mia de locuitori la două săptămâni. (...) Deşi nu sunt date din studiile clinice, estimările arată că se menţine eficacitatea vaccinurilor actuale faţă de toate variantele virale circulante", a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional.

Un maraton al vaccinării anti-COVID-19 demarează la Cluj-Napoca, vineri, la ora 16.00, la Sala Polivalentă BTarena. Vaccinarea se va face non-stop până luni dimineața la ora 8.00, cu serul Pfizer/Biontech, fără programare, doar cu buletinul.

Comenteaza