Gheorghiță: Dacă nu se introduce certificatul verde și pentru anumite categorii profesionale, vom ajunge greu la 70% vaccinați

Gheorghiță: Dacă nu se introduce certificatul verde și pentru anumite categorii profesionale, vom ajunge greu la 70% vaccinați

Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, avertizează că va fi greu să ajungem la o acoperire vaccinală de 70%, în următoarele luni, dacă nu se introduce certificatul verde și pentru anumite categorii profesionale.

Dacă certificatul verde nu se introduce și pentru anumite categorii profesionale, atunci va fi greu să ajungem la 70 la sută populație vaccinată nu numai până la sfârșitul acestui an, dar nici în primele luni ale anului viitor, avertizează coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

 „Va fi foarte greu să facem acest lucru, pentru că este evident că în perioada următoarelor două luni, situația epidemiologică ar trebui să se liniștească, să se echilibreze. Probabil că în momentul acesta suntem deja într-o perioadă de platou, însă depinde foarte mult de cât de bine sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii bolii și cât de mult va crește rata de vaccinare, dar problema este dacă suntem iarăși dispuși, ca țară, să ne confruntăm cu un viitor val de îmbolnăviri și s-o luăm de la capăt”, a arătat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

În momentul de față, aproximativ 50 la sută din populația globului a primit cel puțin o doză de vaccin, ceea ce este peste media acoperirii vaccinale din România, care se apropie de doar 45 la sută din populația adultă. Ține de noi să mergem să ne vaccinăm, capacitate de vaccinare există, a mai spus Valeriu Gheorghiță. 

România a depășit duminică 7 milioane de persoane vaccinate anti-COVID cu cel puțin o doză.

Comenteaza