Gheorghiță, despre evoluția pandemiei de COVID: Este perioada de acalmie dintre valuri

Gheorghiță, despre evoluția pandemiei de COVID: Este perioada de acalmie dintre valuri

Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că la acest moment ne aflăm într-o perioadă de acalmie, între valurile pandemiei de coronavirus.

”Eu cred că atunci când vorbim de măsuri de relaxare trebuie să ne uităm la mai multe criterii, nu doar la procentul de persoane vaccinate, şi cel mai important lucru este legat de evoluţia epidemiologică. Din fericire, evoluţia epidemiologică în România este una foarte bună. Suntem într-un scenariu verde, chiar Centrul European de Control al Bolilor ne situează pe harta Europei din acest punct de vedere ca fiind într-o situaţie foarte bună din punct de vedere epidemiologic”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marți seară, la un post de televiziune, conform Ro Health Review.

Peste 4,6 milioane de români au fost vacinaţi cu cel puţin o doză împotriva COVID-19, a subliniat Valeriu Gheorghiţă.

”Pe de o parte, trebuie să recunoaştem, este evoluţia naturală, firească a pandemiei de a reduce nivelul circulaţiei virusului în această perioadă. Este perioadă de acalmie dintre valuri. Pe de altă parte, avem, totuşi, un număr important, 4.650.000 de persoane, care au primit cel puţin o doză de vaccin, aproape 4,4 milioane de persoane sunt complet imunizate în acest moment şi, sigur, avem cu precădere persoane imunizate în mediul urban, acolo unde interacţiunea fizică dintre oameni este mai mare, mult mai mare comparativ cu ce se întâmplă în rural. Caracteristicile demografice ale populaţiei noastre, peste 50% populaţie, în mediul rural, care este răspândită pe o arie geografică mare, care nu interacţionează foarte mult, are o mobilitate redusă, toate aceste lucruri fac şi au făcut posibil ca, asigurând un procent de vaccinare de 30%, 35%, chiar 40% şi peste, cum e în Municipiul Bucureşti, să avem un control bun din punct de vedere epidemiologic acolo unde se generau marea majoritate a cazurilor”, a mai precizat Gheorghiţă.

loading...
Comenteaza