Gheorghiţă: Vaccinarea completă reduce de cel puţin 20 de ori riscul de deces. E cel mai bun tratament împotriva COVID

Gheorghiţă: Vaccinarea completă reduce de cel puţin 20 de ori riscul de deces. E cel mai bun tratament împotriva COVID

Vaccinarea cu schema completă reduce de cel puţin 20 de ori riscul de deces, în cazul infectării cu SARS-CoV-2, ceea ce, în momentul de faţă, nu poate face niciun medicament, a declarat, miercuri, preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

"În momentul de faţă, cel mai bun tratament împotriva COVID-19 este vaccinarea. Nu avem altă soluţie. (...) Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori. Nu există niciun medicament care să facă acest lucru în momentul de faţă pentru COVID-19. Persoanele de peste 60 de ani au risc de o sută de ori mai mare să moară din cauza COVID-19, comparativ cu cei din grupa de vârstă 16-39 de ani", a susţinut medicul militar la evenimentul de lansare a Forumului Român Pro-Vaccinare, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, există o mişcarea anti-vaccinare pentru că "mişcarea pro-vaccinare este timidă".

"Pot să vă spun că, uitându-mă la datele legate de vaccinare în România în general şi pe programe de vaccinare, faptul că astăzi sunt peste 6 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză în România, în raport cu situaţia României, este un succes. În raport cu ce se întâmplă în celelalte ţări europene şi cu nevoia şi obiectivele pentru care am fi putut să le atingem, evident că nu putem vorbi în aceiaşi termeni. (...) Această mişcare anti-vaccinare există tocmai pentru că mişcarea pro-vaccinare este timidă şi nu şi-a făcut aşa cum trebuia treaba până în acest moment, pentru că altfel efectul mişcării anti-vaccinare ar fi fost limitat", a arătat Valeriu Gheorghiţă.

Comenteaza