Gheorghiță: Vaccinurile, foarte eficiente împotriva formelor severe. Nu oferă protecție de 100%, dar reduc riscul de spitalizare și de deces

Gheorghiță: Vaccinurile, foarte eficiente împotriva formelor severe. Nu oferă protecție de 100%, dar reduc riscul de spitalizare și de deces

Medicul Valeriu Gheorghiţă a afirmat, marți, că, în momentul de față, vaccinurile anti-COVID-19 rămân foarte eficiente împotriva formelor severe de boală și de deces, precum și împotriva spitalizărilor.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Gheorghiță a subliniat că gradul mare de vaccinare a redus de 30 de ori fatalitatea în rândul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 din Marea Britanie.

"Vaccinurile în momentul de față sunt foarte eficiente împotriva formelor severe, împotriva spitalizărilor. Sigur că nu vorbim de protecție de 100%. Vaccinarea cu schemă completă reduce substanțial riscul de spitalizare și riscul de deces.

În momentul de față în Marea Britanie, amplitudinea acestui val 4 este la circa două treimi din valul precedent, dar dacă ne uităm la spitalizare și decese, doar 10% din cazurile confirmate sunt spitalizate, și rata de mortalitate este de doar 3,3%. Vedem o reducere a mortalității de 30 de ori față de ce se întâmpla în valul precedent, în Marea Britanie", a spus Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza