Gheorgiță anunță vaccinări anti-COVID în muzee, aeroporturi, gări, pe stadioane și între blocuri

Gheorgiță anunță vaccinări anti-COVID în muzee, aeroporturi, gări, pe stadioane și între blocuri

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că se pregătesc activități de vaccinare în zone atipice, precum muzee, aeroporturi, gări, stadioane, la mare, la munte.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță a afirmat că se vor organiza puncte de vaccinare în zone atipice pentru "a distanța procesul vaccinării de un gest medical propriu-zis" întrucât "sunt persoane care au o serie de temeri față de injecții, de doctori, de spitale".

"Vom organiza cabinete de vaccinare în zone atipice, tocmai în ideea de a distanța procesul vaccinării de un gest medical propriu-zis, pentru că sunt persoane care evită să se prezinte într-un spital - au o serie de temeri față de injecții, de doctori, de ace, de aceea ar fi bine să găsim acele locații ca muzee, aeroporturi, gări, stadioane, pe litoral, la munte, acolo unde există interacțiune crescută de persoane", a sfirmat Gheorghiță.

Șeful CNCAV a spus că se vor amplasa centre mobile de vaccinare și în cartiere.

"Vom organiza puncte de vaccinare în urban, între blocuri, practic, grupat, anumite blocuri să fie arondate unor puncte de vaccinare fixe care să poată fi ulterior mutate de la o anumită regiune la alta. Nu ne așteptăm să mai avem centre cu mii de vaccinați pe zi. În acest moment este nevoie de fragmentarea procesului de vaccinare în puncte mici", a precizat medicul.

Caravane mobile în cartiere, propuse și de Emil Boc

Edilul Clujului a declarat vineri la ZIUA LIVE că a propus introducerea unor caravane mobile în oraș, care să se deplaseze prin cartiere și să invite oamenii să se vaccineze împotriva coronavirusului. 

"Am propus, să vedem dacă se va reuși, să facem echipe gen caravane mobile în cartierele orașului, să mergem în mijlocul unui cartier și să-I invităm pe oameni să se vaccineze. De exemplu, pe platoul din Mărăști sau, da, în Piața Gării, cum spuneți. Vom vedea - trebuie o anumită dotare specială, acum prioritățile sunt pentru mediul rural, dar mai încolo vom putea avea și în oraș", a spus primarul Emil Boc.

Clujul este primul dintre județe la rata de vaccinare, cu  39,95%% din populația eligibilă vaccinată cu prima doză, și pe locul doi la nivel național după București (43,48%). 

Comenteaza