GRAS, PROASPĂT şi EFICIENT: scade COLESTEROLUL, protejează SISTEMUL NERVOS şi VEDEREA, ameliorează DURERILE

GRAS, PROASPĂT şi EFICIENT: scade COLESTEROLUL, protejează SISTEMUL NERVOS şi VEDEREA, ameliorează DURERILE
Delicios atât proaspăt, în salate, cât şi gătit, în supe, ciorbe şi mâncăruri,e ste extrem de sănătos. Consumul său aduce beneficii inestimabile organismului.

Ardeiul gras, o specie a genului Capsicum nativă de pe continentul american, este o legumă îndrăgită de gospodine. Pe lângă proprietăţile culinare, această legumă are şi semnificative proprietăţi terapeutice. 

Luptă cu radicalii liberi

Bogat în antioxidanți, consumul de ardei gras neutralizează efectele radicalilor liberi asupra organismului, fiind de mare ajutor în prevenirea sau reducerea simptomelor anumitor boli.

Previne cancerul

Datorită conţinutului de beta-caroten, ardeiul gras poate preveni apariția anumitor tipuri de cancer, precum cel mamar, în cazul femeilor aflate înainte de menopauză. Pe de altă parte licopenul scade riscul apariției cancerului ovarian.

Ameliorează durerile

Bogta, ca de altfel toate soiurile de ardei, în capsaicină, ardeiul gras are și proprietăți anti-inflamatoare, ajutând la reducerea durerilor și inflamațiilor cauzate de boli precum artrita şi reumatismul.

Protejează vederea

Ardeii grași sunt plini de vitamine și minerale, în special A și C, astfel că o alimentaţie bogată în acaestă legumă ajută la prevenirea bolilor de vedere. De altfel, unii oameni de știință sunt de părere că poate preveni cataracta.

Protejează sistemul nervos

O altă vitamină conţinută de ardeiul gras, B6, susţine sănătatea sistemului nervos. 

Scade nivelul colesterolului

Ardeiul iute este cunoscut pentru conținutul de capsaicină, însă și ardeiul gras conține această substanță efecientă în reducerea nivelului de colesterol "rău" din oragnism. 

Benefic pentru păr şi piele

Ardeiul gras este o sursă consistentă de vitamina E, care joacă un rol important pentru sănătatea părului și pielii.

Stimulează reînnoirea celulară

Vitamina B6 este esențială pentru celule, în special pentru reînnoirea lor rapidă, ceea ce poate însemna și prevenirea bolilor sau vindecarea rapidă a acestora.

Îmbunătățește sistemul imunitar

Datorită vitaminei C pe care o conține din plin, ardeiul gras contribuie la îmbunătăţirea sistemului imunitar.

Comenteaza