Gustul IERNII: alimentele care combat STRESUL, țin deoparte VIROZELE și previn pietrele la RINICHI

Gustul IERNII: alimentele care combat STRESUL, țin deoparte VIROZELE și previn pietrele la RINICHI
Vedete ale iernii, parfumate, aromate și gustoase, aceste alimente reprezintă mici bombe de sănătate în farfurii.

Fie că sunt utilizate într-un desert delicios sau într-un sos pentru carne, aceste alimente vor da savoare meniului ales. În special în preajma sărbătorilor, clementinele ne introduc în atmosfera de sărbătoare și ne gâdilă papilele gustative. CLEMENTINELE, fructele hibrid între mandarine şi portocale, sunt niste fructe extrem de nutritive și merită să fie în centrul atenției.La fel ca alte citrice, au un conţinut bogat de vitamina C (36 mg), o singură clementină având doza zilnică recomandată unui copil de opt ani. Pentru cei mai mari, două clementine asigură fără probleme necesarul zilnic de vitamina C și luptă cu răcelile.

Bogate în potasiu, previn o serie de afecțiuni
Potasiul este estențial pentru menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase, pentru articulații, și luptă cu balonarea și migrenele. Daca vrei să fii în forma maximă, mai ales in sezonul rece, te poți baza pe clementine pentru continutul bogat de potasiu.

Combat stresul
Mirosul clementinelor declanşează secreţia unui neurotransmiţător care ajută la eliminarea stresului şi la inducerea unei stări de linişte şi pace interioară.

Eficiente în curele de slăbire
Foarte sărace în calori şi grăsimi, dar bogate în fibre şi foarte suculente, unt ideale pentru potolirea foamei, putând fi consumate fără frica de a lua în greutate.

Îmbunătăţesc funcţionarea sistemului digestiv
Datorită concentraţiei ridicate de fibre alimentare, clementinele asigură buna funcţionare a sistemului digestiv. Consumate regulat, protejează împotriva constipaţiei şi a indigestiilor.

Îmbunătăţesc vederea
Cantiţăţile rezonabile de beta-caroten şi de acid ascorbic prezente în clementine ajută la îmbunătăţirea vederii. Cercetătorii au arătat că un consum regulat al acestor substanţe joacă un role senţial în prevenirea pierderii vederii din cauza vârstei.

Previn anemia
Aceste fructe sunt bogate în aci, ajutând astfel la prevenirea anemiei.

În plus, pe lângă faptul că îţi întăresc sistemul imunitar şi te protejează de viroze, clementinele sunt recunoscute pentru faptul că protejează împotriva formarii pietrelor la rinichi, datorită acidului citric.

Comenteaza