Harta fabricilor din Europa unde se produc vaccinurile anti-COVID

Harta fabricilor din Europa unde se produc vaccinurile anti-COVID
| Foto: mediafax.ro

Europa deţine 76% din producţia de vaccin din lume. Sunt 12 situri de cercetare, în opt ţări din lume, care lucrează încontinuu la dezvoltarea unor noi seruri.

Vaccinurile sunt produse în 27 de fabrici din Europa, din 11 ţări. Cele mai multe dintre ele sunt în vestul Europei, doar ungurii au fabrică de vaccin în Europa Centrală şi de Est. Producţia de vaccin în Europa: 76% din producţia la nivel mondial ,27 de fabrici în 11 ţări, 12 situri de cercetare în 8 ţări

Unde se produc vaccinurile anti-covid?

Pfizer, primul vaccin aprobat în Uniunea Europeană, este produs în Belgia. Ca să fie mărită capacitatea de producţie, fabrica a fost închisă, iar asta a dat peste cap toată campania de vaccinare din Europa. La sfârşitul lui februarie va mai fi deschisă o fabrică la Marburg, în Germania, iar din vară va fi produs vaccinul şi la fabrica Sanofi din Frankfurt.

Serul Moderna este produs în Elveţia şi Spania. Iar vaccinul AstraZeneca este produs la două fabrici din Marea Britanie, în Olanda şi Belgia. Mai sunt contracte semnate cu două fabrici din Germania, care îşi vor face linii de producţie pentru acest vaccin.

HARTĂ: Unde sunt produse vaccinurile anti-covid în Europa

• Pfizer – Puurs Belgia. Din februarie Marburg – Germania. Din vară – Frankfurt, Germania

• Moderna – Lonza, Elveţia Madrid, Spania

• Astra Zeneca - Leiden, Olanda, Seneffe - Belgia, Marea Britanie: Keele, Oxford

Unde va fi produs: Illertissen, Germania, Wuppertal – Germania – contracte semnate.

Am scăpa de grija transportului şi a distribuţiei, dacă am avea un vaccin produs în România. Din 2013 nu a mai ieşit un ser care să imunizeze de pe poarta Institului Cantacuzino, însă putem reveni unul dintre jucătorii de pe piaţa vaccinurilor, după cum a dat speranţe premierul Cîţu, sâmbătă dimineaţa.

Comenteaza