Hexi Pharma, datorii de 23 de mil. lei. Firma, pusă sub învinuire în scandalul dezinfectanților din spitale

Hexi Pharma, datorii de 23 de mil. lei. Firma, pusă sub învinuire în scandalul dezinfectanților din spitale
Potrivit informaţiilor care apar în cererea de insolvenţă, firma Hexi Pharma ar avea datorii de 23.426.229 lei, primul termen din dosar urmând să aibă loc la data de 17 mai, la Tribunalul Bucureşti.

La scurt timp după ce reprezentanţii Guvernului au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că probele făcute pe produsele Hexi Pharma au ieşit neconforme, reprezentanţii companiei au anunţat, printr-un comunicat de presă, că au fost demarate toate procedurile pentru închiderea fabricii şi a firmei.

Potrivit cererii de insolvenţă depusă de firma Hexi Pharma, compania ar avea datorii de 23.426.229 lei.

"Toate produsele vor fi retrase în cel mai scurt timp, fabrica şi firma şi-au încetat deja activitatea şi au demarat de ieri procedurile legale pentru închidere. În numele tuturor angajaţilor Hexi Pharma, ne dorim ca vinovaţii să fie găsiţi cât mai repede", au anunţat reprezentanţii companiei.

Produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferenţe în concentraţii între valoarea declarată şi cea măsurată, arată primele teste oficiale anunţate de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu, acesta precizând că produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendată cu 40.000 lei.

Anterior, la data de 10 mai, pe rolul Tribunalului Bucureşti a fost înregistrat un dosar prin care firma solicită intrarea în insolventă, prima şedinţă de judecată fiind stabilită pentru 17 mai.

UPDATE Surse judiciare au declarat că firma Hexi Pharma a fost pusă sub învinuire de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Până la momentul transmiterii ştirii procurorii nu au făcut publice date referitoare la acuzaţia care i se aduce societăţii.

Poliţiştii fac, vineri, percheziţii informatice în dosarul Hexi Pharma, fiind verificate calculatoarele şi telefoanele directorului general Flori Dinu şi ale chimistului fabricii, între timp, mai multe echipe de poliţişti făcând noi verificări la sediul firmei, spun surse judiciare.

Anchetatorii caută date ce ar putea susţine indiciile pe care le au în dosar, fiind începută urmărirea penală pentru "zădărnicirea combaterii bolilor" şi "falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse".

În paralel, procurorii fac audieri la sediul Parchetului General, fiind citat administratorul legal al firmei.

În urma informaţiilor apărute pe tema dezinfectanţilor diluaţi care se presupune că au fost folosiţi în spitalele din România, Patriciu Achimş-Cadariu a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii.

 

Comenteaza