Update Video Imagini de groază într-un spital din centrul Clujului. "Este un infern al MIZERIEI și IADUL infecțiilor"

Imagini de groază într-un spital din centrul Clujului. "Este un infern al MIZERIEI și IADUL infecțiilor"
| Foto: Captura video

Deputatul clujean USR Emanuel Ungureanu a făcut publice imagini surprinse într-un salon din cadrul Secției Chirurgie II a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca.

UPDATE 16.30 - Poziţia Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

"Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca a investit, în ultimii doi ani, 1.367.690 lei în Compartimentul ATI Chirurgie Generală II – compartiment care a fost dat în folosinţă acum două săptămâni. Fondurile alocate provin de la Consiliul Local, Consiliul Judeţean, Banca Mondială, dar şi din veniturile proprii ale spitalului. S-au achiziţionat monitoare pentru funcţii vitale, ventilatoare, ecografe şi paturi de terapie intensivă.

De asemenea, în acest an, s-au modernizat şi dotat cu aparatură medicală ambulatoriile ORL, Chirurgie Generală II şi Chirurgie Vasculară. Valoarea lucrărilor de modernizare s-a ridicat la peste 1.000.000 lei.

Îngrijirea pacientului critic reprezintă o axă importantă în planul de dezvoltare a serviciilor medicale oferite de spital. De aceea, investiţiile din ultimii cinci ani au vizat oferirea unui diagnostic precis şi rapid, precum şi optimizarea condiţiilor hoteliere – cel mai bun exemplu în acest sens este investiţia din 2018, în modernizarea bucătăriei spitalului şi implementarea noului sistem de servire a mesei pentru pacienţi.

Cu peste 1.500 paturi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca este unul dintre cele mai mari spitale din România. Paturile de terapie intensivă au fost înlocuite prioritar. Paturile din saloane au fost înlocuite treptat anii trecuţi, fie prin donaţii sau prin achiziţionarea unor paturi şi saltele noi. 

În prezent, spitalul desfăşoară o licitaţie pentru paturi, saltele şi noptiere, în valoare de 40.000.000 lei (cu TVA). Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 12 decembrie 2019. Ne propunem ca în următorii patru ani să schimbăm toate paturile, saltelele şi noptierele din toate secţiile spitalului", au transmis reprezentanţii UPU Cluj.

...................................................................................................................................................

Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu "saltele care colcăie de bacterii" într-un salon al secției Chirurgie II, despre care afirmă că este "o cocină, un infern al MIZERIEI și IADUL infecțiilor nosocomiale". Reacția deputatului vine după ce un bărbat internat în secție ar fi decedat în urma unei infecții intraspitalicești.

"MI-AU OMORÂT TATĂL!!!" "Vă rog să mă ajutați, mi-au infectat tatăl la Chirurgie 2 cu bacterii multrezistente la antibiotice! 1 minut de JEG GROS în centrul Clujului! Chirurgie 2, este un infern al MIZERIEI și IADUL infecțiilor nosocomiale.

Acum câteva săptămâni m-a sunat o doamnă să îmi comunice că tatăl ei a fost infectat cu bacterii ucigașe pe secția de Chirurgie vasculară din COCINA Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, numită Chirurgie 2... I-am recomandat doamnei să sune la DSP Cluj, să strige, să nu accepte externarea până nu i se rezolvă infecția contactată pe secție. Nu m-a ascultat. Tatăl doamnei a murit la Infecțioase, în chinuri.

O parte din Clujul medical ignoră semnalele mele de alarmă, administrația județeană și cea locală, la fel. Sunt considerat nebun, circar, pentru că filmez mizeria cruntă din spitale, saltelele acestea rupte, care colcăie de bacterii. Nu am nicio plăcere să stau cu nasul în băi care put a urină și rahat, îmi pun în pericol sănătatea pentru a o salva pe a altora.

Știți cine este șeful secției mizere unde am filmat aceste saltele? Marius Fodor, da, vă amintiți? A fost numit ILEGAL ca șef de secție de către managerul SCJU, Petrică Șușcă. Corupția, nepotismul, incompetența, chiar UCID! Din păcate, unii dintre voi mă credeți DOAR când ajungeți în aceste spitale de exterminare. Prea târziu...

Cât ar costa schimbarea TUTUROR saltelelor din Chirurgie 2? Câte vieți putem salva? Eu pot aduce MÂINE un sponsor să le schimbe, pe toate. Credeți că doamnei Adela Golea, Directorul Medical al acestei COCINI, îi pasă?", a scris deputatul clujean, pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza