În două săptămâni epidemia de COVID din România şi-a schimbat cursul. Cresc internările pacienților tineri cu forme severe

În două săptămâni epidemia de COVID din România şi-a schimbat cursul. Cresc internările pacienților tineri cu forme severe

În urmă cu două săptămâni părea că scăpăm de COVID în România. Însă, între timp, epidemia de COVID din România şi-a schimbat cursul. A crescut numărul pacienților tineri care ajung la spital cu forme severe de COVID și cu saturații mici de oxigen.

În urmă cu două săptămâni se înregistra la "Marius Nasta" cea mai bună situație din vara lui 2020 încoace. Numărul internărilor scăzuse, pacienții aveau majoritatea forme moderate de COVID şi existau locuri libere în ATI, conform declaraţiilor managerului Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler. 

Însă epidemia de coronavirus din România începe să o ia pe o pantă îngrijorătoare. În ultimele zile, a crescut numărul pacienților tineri care ajung la spital cu forme severe de COVID și cu saturații mici de oxigen, spune Beatrice Mahler. 

„La Institutul Marius Nasta lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ, aș putea spune, în ultimele trei zile. Numărul de internări de pacienți cu forme severe, mult mai tineri decât perioada noiembrie-decembrie, pacienți care ajung cu saturații scăzute la spital, este mare. Suntem aproape la numărul complet de paturi ocupate. În acest moment sunt trei paturi libere în secție și un singur pat în terapie intensivă, în condițiile în care de ieri s-a deschis și unitatea mobilă”, a declarat duminică, la Digi24, Beatrice Mahler.

Medicul spune că nu mai poate fi vorba acum despre o direcție pozitivă în evoluția pandemiei. „E o îngrijorare permanentă, o teamă că vom ajunge din nou la momentul noiembrie - și sperăm să nu ajungem într-o situație mai grea decât cea pe care am lăsat-o în luna noiembrie, în care să nu avem locuri pentru pacienți, în care să solicităm transferuri pentru pacienții din terapie intensivă. E o situație pe care nu ne-o dorim, este o situație care va crește stresul și managementul acestor pacienți”, a mărturisit medicul.

Comenteaza