Încă o zi de UNTOLD, încă un record de teste COVID la Cluj/ Câți fani ai festivalului au fost depistați cu virusul

Încă o zi de UNTOLD, încă un record de teste COVID la Cluj/ Câți fani ai festivalului au fost depistați cu virusul

În ultimele 24 de ore, peste o treime din totalul testelor rapide din țară au fost făcute la Cluj.

Clujul a înregistrat, în ultima zi, un nou record al numărului de teste pentru depistarea SARS-CoV-2. În ultimele 24 de ore, la Cluj s-au făcut 9.397, din care 8.846 teste rapide, peste o treime din totalul celor efectuate la nivel național - 21.538.

Alte 180 au fost teste diagnostic grupe de risc, iar alte 371 teste efectuate la cerere. Ca urmare a testărilor, 97 de clujeni au fost depistați pozitiv.

UNTOLD precizează că din cele 7.470 de persoane testate la cele 28 de centre medicale din întreaga țară acreditate pentru festival, doar 10 persoane au fost depistate pozitiv cu virusul.

Acestea nu s-au mai deplasat spre zona festivalului și au urmat protocolul medical prestabilit de autorități. Abonamentele sau biletele lor au fost anulate pentru ediția din acest an urmând a primi vouchere valorice sau bilet de 1 zi pentru ediția din 2022 a festivalului UNTOLD.

Accesul la festival se face exclusiv în baza Certificatului Digital UE COVID-19 sau a testării rapide în centrele medicale acreditate UNTOLD. În plus, ca o extra măsură de siguranță și minorii de peste 7 ani se supun aceluiași triaj epidemiologic.

Conform organizatorilor UNTOLD, după primele zile de festival a reieșit faptul că 75% dintre fanii prezenți la ediția din acest an sunt vaccinați.

Comenteaza