Încă un clujean răpus de gripă. Numărul deceselor a ajuns la 107

Încă un clujean răpus de gripă. Numărul deceselor a ajuns la 107

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă încă trei decese provocate de gripă, o persoană fiind din Cluj. 

Este vorba despre un bărbat din Cluj în vârstă de 66 de ani, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal. 

De asemenea, în Bihor s-a înregistrat decesul unei femei în vârstă de 68 de ani, cu având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal de tip A pandemic, iar în Arad a decedat o femeie de 77 de ani, nevaccinată antigripal şi cu condiţii medicale preexistente, cu virus gripal tip B. 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, că specialiştii nu consideră, deocamdată, că ar fi vorba despre o epidemie.

"Din păcate, aşa cum am mai afirmat, este trist când moare cineva şi am mai spus că nu Ministerul Sănătăţii declanşează epidemia, ci specialiştii. Specialiştii spun că nu este vorba despre o epidemie, ci o circulaţie mai intensă a virusului gripal. Dar e trist când se moare", a afirmat ministrul Sănătăţii.

 



Etichete
Comenteaza