Încă un vaccin anti-COVID cere autorizarea în UE. Utilizează o tehnologie diferită față de restul

Încă un vaccin anti-COVID cere autorizarea în UE. Utilizează o tehnologie diferită față de restul

Novavax a depus o cerere de autorizare a vaccinului său împotriva COVID -19 în Uniunea Europeană, iar Agenţia Europeană pentru Medicamente a precizat că un aviz ar putea fi emis în ''câteva săptămâni''.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

''EMA a început să evalueze o cerere de autorizare a introducerii pe piaţă a vaccinului anti-Covid de la Novavax'', a anunțat autoritatea europeană într-un comunicat. ''Evaluarea se va desfăşura potrivit unui program accelerat'', a precizat EMA, relatează AFP.

Acest vaccin, care ar putea deveni al cincilea autorizat în Uniunea Europeană, utilizează o tehnologie diferită de cea folosită pentru vaccinurile deja autorizate la scară largă în lume.

Este un aşa-numit vaccin ''subunitar'', pe bază de proteine care declanşează un răspuns imunitar, fără virus. Poate fi păstrat la o temperatură cuprinsă între 2 şi 8°C, ceea ce ar putea facilita distribuirea sa.

''Anunţul de astăzi din partea EMA aduce Novavax mai aproape de obiectivul de a asigura un larg acces global la vaccinul nostru pentru COVID-19 pe bază de proteine în toată Europa'', a declarat Stanley C. Erck, preşedinte şi director executiv al Novavax, potrivit unui comunicat, transmite Agerpres.

Comisia Europeană a anunţat în august că a încheiat un contract cu Novavax pentru achiziţionarea anticipată a 200 de milioane de doze din vaccinul său, odată ce acesta va fi aprobat de EMA.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza