Începe școala / Doctorul Craiu: "Recunosc că îmi este frică, în calitate de medic pediatru, de părinte sau de cadru didactic"

Începe școala / Doctorul Craiu: "Recunosc că îmi este frică, în calitate de medic pediatru, de părinte sau de cadru didactic"

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu admite că îi este teamă de momentul revenirii la școală a copiilor, dar spune că a învățat să-și controleze frica. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Cu doar câteva zile înaintea revenirii copiiilor în școli, medicul pediatru a mărturisit că se teme de acest moment.

”Recunosc că îmi este frică, în calitate de medic pediatru, de părinte sau de cadru didactic. Și eu am în familie membri vulnerabili. Scumpii mei părinți, doi oameni absolut minunați, pozitivi, cu mintea lucidă și mai ales calmi, sunt extrem de fragili, pentru că au, amândoi, peste 90 de ani. Și adevărul este că nu suntem niciodată pregătiți să ne pierdem părinții, orice vârstă ar avea. Îmi este frică pentru fiul nostru, masterand la UCL in UK, pentru că are probleme de sănatate, anterioare pandemiei. Deși este plin de curaj si energie, a suportat greu cele 6 luni de stat în casă continuu, lucrând și învățând on-line. A slăbit 7 kg, din puținele pe care le avea înainte de izolare. Deci am cunoscut frica, de la mică distanță”, a scris medicul pediatru Mihai Craiu, pe pagina sa de Facebook.

Medicul spune că a trecut prin toate fazele, în pandemie, dar că încearcă să scape de teamă printr-o mai bună informare.

”Ce am făcut cu ea? La inceput am oscilat intre minimalizare si negare ("nu poate fi atât de serios", "modelul suedez", "domnul Cataramă", "un fel de gripă"), respectiv depresie ("ne vom imbolnăvi până la urmă cu toții", "milioane de bolnavi si mulți morți", "sfârșitul unei epoci"). Am început să mă documentez serios, în timp ce apareau pauze la spital. Căci am lucrat, exact ca toți ceilalți pediatri din România, in salturi, la inceput doar urgențe, apoi din ce in ce mai mult. Documentare zilnică si verificarea informațiilor in surse științifice, credibile. Toată această perioadă a fost o luptă cu Infodemia, cum a denumit-o OMS.

Am pus aici, in SVC, aceste gânduri, în primul rând pentru a spune părinților că este o realitate pandemia și că este firesc să se teamă. Am încercat să ofer explicații simple despre noul coronavirus sau soluții practice.

În acest moment nu există nici un loc în România in care riscul de COVID-19 să fie 0 (zero). NICIUNDE.

DAR
Școala trebuie să înceapă, în acea formă decisă de epidemiologi, autorități dar și de părinți. Acea formă in care vor exista cazuri izolate de infectare (încă odată, cazuri vor apărea!) dar nu izbucniri, de focare epidemice, în comunitatea unde se află acele școli”, a mai scris medicul.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza