Video Îngerul copiilor abandonați în spitale. A adoptat un băiețel cu o boală incurabilă și acum caută mame voluntare în toată țara

Îngerul copiilor abandonați în spitale. A adoptat un băiețel cu o boală incurabilă și acum caută mame voluntare în toată țara

De curând, Adelina a înființat Blondie. Asociția caută mame voluntare pentru copiii singuri internați în spitale. 

Adelina Toncean avea doar 25 de ani când l-a adoptat pe Cristi, un băiețel de 3 ani abandonat într-un spital din Cluj, care suferea de o boală incurabilă. După ce Cristi nu a mai fost, viața ei s-a schimbat complet: a renunțat la orice altceva pentru voluntariat în preajma copiilor abandonați în spitale. De curând, Adelina a înființat Blondie, scrie Hotnews.ro.

Info pe scurt:

    • Adelina Toncean este mama a doi copii bolnavi abandonați în spital, pe care i-a înfiat: Cristi, care ar fi împlinit anul acesta 18 ani, a murit acum 4 ani. Andrei are 5 ani și este un "miracol medical" - este perfect sănătos după ce a fost diagnosticat cu aceeași boală ca și Cristi și i s-au dat puține șanse de supraviețuire.
    • Cristi și Andrei s-au născut cu transpoziție de vase mari - o malformație gravă a inimii, care se poate corecta doar dacă este operată în primele săptămâni de viață. Cei doi băieți nu s-au întâlnit niciodată -
    • Adelina l-a cunoscut pe Andrei la două săptămâni după ce îl pierduse pe Cristi.
    • După ce l-a pierdut pe Cristi, acum 4 ani, Adelina a renunțat la job-ul ei dintr-o corporație și a decis să își dedice timpul și energia copiilor bolnavi abandonați în spitale, cu toate că nu făcuse niciodată volunariat. A făcut asta timp de câțiva ani, ca voluntar la Inima Copiilor.
    • Anul acesta, Adelina a decis să își înființeze propria asociație care să lupte pentru copiii bolnavi abandonați în spitale. I-a pus numele Blondie, după numele de alint al lui Cristi, și a lansat-o la finalul lunii iunie.
    • Asociația Blondie, fondată de Adelina, va lupta să ajute copiii bolnavi abandonați în spitale. Asta pentru că "Cristi a murit de boala copilului abandonat."
    • Ce își propune Blondie să facă pentru copiii bolnavi abandonați: voluntari care stau cu copiii în spitale, o caravană pentru monitorizarea sarcinilor în mediul rural, unde multe femei nu au acces la servicii medicale, și căsuța Blondie - o casă unde să le poată asigura copiilor grav bolnavi care au nevoie de îngrijire tranziția de la spital acasă, pentru acele cazuri în care familiile nu au condiții pentru ei.

Peste 4.000 de persoane vor să fie mame voluntare pentru copiii singuri din spitale 

În ultimele săptămâni, peste 4.000 de persoane au răspuns apelului prin care asociația caută voluntari care să fie "mame" pentru micuții internați singuri în materintățile și secțiile de pediatrie din România. Asociția are nevoie de ajutor în continuare.

Asociatia Blondie - Imparte pentru alta parte
str. Vultureni nr. 2, 
CUI: 40914732
RO37INGB0000999909096711, deschis la ING Bank

Înscrie-te ca voluntar și vezi răspunsurile la cele mai dese întrebări AICI: https://asociatia-blondie.ro/fii-voluntar/

Comenteaza