INSP: 51% din cazurile de COVID din ultima săptămână, în Bucureşti, Cluj și încă trei județe

INSP: 51% din cazurile de COVID din ultima săptămână, în Bucureşti, Cluj și încă trei județe

Institutul Naţional de Sănătate Publică a publicat un nou raport săptămânal de supraveghere privind pandemia de COVID.

Datele INSP arată că în săptămâna 4 - 10 iulie, 36,5% din cazurile confirmate cu noul coronavirus au fost înregistrate la persoane nevaccinate. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 46,4% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

De asemenea, în intervalul menționat, în săptămâna 4 - 10 iulie, 51% din cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Constanţa, Ilfov şi Timiş.

În ceea ce privește decesele, 42% dintre acestea au fost înregistrate în Constanţa, Bucureşti, Neamţ, Argeş şi Călăraşi. 67,7% din decese au fost înregistrate la persoane nevaccinate, precizează INSP.

De la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în prezent, 86,4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, 54,6% din decese înregistrându-se la bărbaţi. 93,6% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza