Institutul Inimii: 14 cadre medicale și 9 pacienți, confirmați până acum cu coronavirus. Internările, în continuare suspendate

Institutul Inimii: 14 cadre medicale și 9 pacienți, confirmați până acum cu coronavirus. Internările, în continuare suspendate

Numărul de cazuri de coronavirus confirmate la Institutul Inimii a crescut în ultimele zile și a ajuns la 14 cadre medicale și 9 pacienți, potrivit conducerii unității medicale.

”Sunt 9 pacienți confirmați până acum. I-am transferat către județele din care proveneau și la Spitalul de Boli Infecțioase și cel de Pneumofiziologie din Cluj-Napoca. Din județul Cluj au fost cred 5 dintre ei. Este vorba despre pacienți veniți în urgență cu situație și stare gravă când au ajuns la noi din cauza bolilor de care sufereau, au intrat în institut au fost testați, iar primul test a ieșit negativ, s-a intrat în sala de operații cu ei pentru că vorbim de servicii de urgență, al doilea test a fost confirmat COVID-19. Au fost stabilizați și transferați cu toții. Unii a fost nevoie să stea internați și 3 zile la noi, confirmat COVID, pentru a fi stabilizați, de la noi pleacă stabilizați”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ, managerul Institutului Inimii, Florin Crișan.

În privința cadrelor medicale confirmate pozitiv cu coronavirus acesta a precizat: ”Este vorba de 14 cadre medicale, din care un medic primar, un medic rezident, 6 asistente și 6 persoane de la personal auxiliar. Sunt internați la Infecțioase și Pneumoftiziologie. Sunt asiptiomatici dintre ei, în stare bună, au forme ușoare, sunt pacienți internați de 4-5 zile, ținem legătura cu ei și sunt bine”, a adăugat acesta.

De la începutul săptămânii din cauza acestor cazuri confirmate internările la institut au fost suspendate.

”De la începutul acestei săptămâni nu am mai preluat niciun pacient programat, preluăm doar urgențele pe partea de chirurgie cordio-vasculară, fiind singurul centru din regiune care acordăm astfel de servicii, preluăm urgențe, iar acolo sunt în continuare pacienți internați.

Pe partea de Cardiologie am păstrat serviciul și linia de gardă pentru compartimentul de primiri urgențe, dar doar pentru pacienții care vin aduși de aparținători sau care din proprie inițiativă se prezintă la urgență. Îi consultăm, nu îi internăm, îi direcționăm fie către Spitalul Județean, fie către domicliu cu tratament sau recomandări de urmat.

Momentan pe Cardiologie mai sunt internați 3 pacienți, iar dincolo cred că sunt 25 de pacienți.

Nu pot să vă spun când putem relua internările și programările. Cu siguranță săptămâna asta, 5-6 zile nu vom primi pacienți, dar trebuie să revenim. De aceea am încercat să externăm toți pacienții, să putem face o curățenie generală și să revenim, pentru că neprimind noi pacienți celelalte spitale la un moment dat, respectiv Spitalul de Recuperare, vor ajunge să aibă nevoie de noi”, a explicat managerul Florin Crișan.

Comenteaza