Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Militar din Cluj-Napoca

Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Militar din Cluj-Napoca

O intervenție chirurgicală de excepţie din categoria chirurgiei surdității a fost efectuată la Spitalul Clinic Militar de Urgență "Dr. Constantin Papilian" din Cluj-Napoca.

Este vorba despre un nou moment în dezvoltarea chirurgiei otologice în Spitalul Clinic Militar de Urgență Cluj-Napoca prin efectuarea de către dr. Diana Vlad a primei operații de otoscleroză, printr-o tehnică endoscopică.

Concret, chirurgul a realizat vinerea trecută un montaj în urechea medie constând dintr-un piston de titan interpus între nicovală și un orificiu practicat în talpa scăriței pentru a permite transmiterea energiei sonore spre urechea internă, transmisia fiziologică fiind blocată datorită anchilozei scăriței de către țesutul otosclerotic.

"Procedura chirurgicală foarte minuțioasă necesită un antrenament chirurgical otologic deosebit, echipă dedicată și o infrastructură tehnică de înaltă performanță pe care unitatea noastră a achiziționat-o în ultimii ani.

Avem speranța și convingerea că acest debut se va consolida și va fi urmat de noi realizări în domeniul chirurgiei otologice", a transmis colonel medic Chirteș Felician, șef compartiment ORL/ SCMU Cluj, pe pagina de Facebook a spitalului. 

Comenteaza