Jurma: "Iarăși primim asigurări că 'totul va fi bine'. Nici măcar nu mai simt revoltă, doar dezgust...."

Jurma: "Iarăși primim asigurări că 'totul va fi bine'. Nici măcar nu mai simt revoltă, doar dezgust...."

Epidemiologul Octavian Jurma a reacționat la afirmațiile secretarului de stat în ministerul Sănătății, Adriana Pistol, care, întrebată dacă va exista o explozie a cazurilor Omicron la copii, a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla deocamdată.

"Din pacate iarasi suntem mintiti cu buna stiinta. Va fi explozie de cazuri in randul copiilor, chiar autoritatile au avut grija de asta.

Sa ne rugam ca Omicron sa fie mult, mult mai blanda decat Delta care a ucis mai multi copii decat toate celelate valuri la un loc.

Doamna secretar de stat Adriana Pistol uita in mod convenabil sa mentioneze ca numarul internarilor pediatrice de COVID-19 s-a dublat intre 31 decembrie (53 minori internati) si 7 ianuarie (104 minori internati), adica o crestere de 96% in randul minorilor", a scris Octavian Jurma, pe Facebook.

Epidemiologul spune că aceasta "este cea mai mare crestere a numarului de internari COVID-19 pediatrice in 7 zile de cand de raporteaza aceste date".

"In aceeasi perioada cresterea a fost de 5% in randul adultilor.
Internarile la ATI in randul minorilor sunt de asemenea in crestere mai rapida decat a adultilor de la 7 la 10 (30% fata de 1%).

Valul 4-Delta a debutat de asemenea cu o crestere mai rapida in randul minorilor si tinerilor, care sunt segmentul cel mai mobil si mai susceptibil la infectare.

Sa ne fereasca Dumnezeu de asa aparatorii ai sanatatii publice, ca de dusmani ne ferim singuri
Iata cum o institutie publica de protectie a sanatati publice devine o institutie de partid care sacrifica sanatatea publica pentru urzeli si socoteli politice. (...) Evident pentru dezastrul din valul 5 va fi de vina greaua mostenire. Insa de la cine? Ca cei care guverneaza acum au guvernat si in ultimele 3 decenii in diverse formule. (...) Culegem exact ce am semanat noi, degeaba ne tot uitam la ce culeg altii dupa ce au semanat preventie.

Punem mereu banii inaintea vietii si la final o sa ramanem si fara viata si fara bani.
PS. Decizia ca sa nu se inchida scolile decat atunci cand spitalele sunt pline are la fel de mult sens ca o decizie de a nu evacua o cladire cand ia foc ci doar atunci cand incendiul a ajuns la maxim", scrie Octavian Jurma și postează link-ul știrii la care face referire.

Comenteaza