Leacuri din popor pentru sinuzită, dureri în gât sau de cap. Ieftine şi eficiente

Leacuri din popor pentru sinuzită, dureri în gât sau de cap. Ieftine şi eficiente

De multe ori, leacurile "băbești" sunt mai rapide și mai eficiente decât tratamentele clasice, medicamentoase. 

Banala apă cu sare te scapă de sinuzită

Pentru a scăpa de neplăcuta senzație a nasului înfundat, se fierbe o oală cu doi litrii de apă și se adaugă patru linguri mari de sare. Apoi se acoperă capul cu un prosop şi se inhalează vaporii prin nas și gura pentru cel puțin 5 minute. Prosopul împiedică dispersarea prea rapidă a vaporilor. Faceţi această procedură o dată sau de două ori pe zi, atunci când este necesar până simptomele răcelii şi durerile de gât vor dispărea. Inhalaţiile cu cimbru, cu muşeţel şi cu mentă vin de hac răcelilor, în timp ce pentru bronşite sunt recomandate cele cu ulei de brad.

Cartofii pot alunga durerile de cap

Pentru durerile de cap, cartoful vă poate veni în ajutor. Se taie un cartof în rondele subțiri, se pun pe o fâșie de tifon sau alt material, și se aplică pe frunte. Atunci când durerile de cap nu cedează, se poate bea suc cald de cartofi. Cartoful crud se dă pe răzătoare, se stoarce şi din sucul rezultat se bea câte un sfert de pahar de trei ori pe zi.

Varza ajută la durerile în gât

Foile de varză aplicate în jurul gâtului ajută la ameliorarea durerilor apărute în laringite. Varza sau orice derivat al ei, precum varza de Bruxelles, conopida, broccoli sau salata verde, accelerează eliminarea toxinelor din organism şi ne protejează ţesuturile de agresiunea frigului. Pentru aplicaţii locale, sunt necesare 2-3 frunze de varză albă care se înmoaie în apă clocotită sau se ung cu puţin ulei, se pun în jurul gâtului şi se acoperă cu un prosop. Se lasă acolo câteva ore.

Comenteaza