Tratamente naturale pentru durerea de gât. Ce să faci ca să scapi de neplăceri

Tratamente naturale pentru durerea de gât. Ce să faci ca să scapi de neplăceri
| Foto: Marco Verch Professional Photographer/flickr.com

Durerea în gât poate apărea în orice sezon al anului, de aceea e bine să o tratăm încă de la cele mai ușoare simptome. Iată 4 leacuri populare care pot combate durerile în gât.

Dacă tușiți sau vă doare în gât și nu știți cum să tratați acest simptom nemplăcut în mod natural, vă punem la dispoziție 4 leacuri extrem de eficiente.

Cercetările medicale au demonstrat faptul că, în unele cazuri, un tratament naturist poate fi eficient. Așadar, te invităm să încerci să pui în practică aceste leacuri băbești pentru tratarea durerii în gât în mod natural.

Mierea

Ceaiul cu miere sau mierea simplă ajută atât la întărirea sistemului imunitar, cât și la diminuarea durerilor în gât. Așadar, încearcați 3-4 lingurițe de miere pe zi pentru a scăpa de roșeața din gât și pentru a vă simți mai bine. Este important să menționăm faptul că mierea nu trebuie introdusă în ceaiul fierbinte deoarece peste 40 de grade Celsius, ea elimină o serie de substanțe toxice, potrivit bebeliss.ro.

Tinctura de propolis

Pentru a ameliora senzația de usturime sau iritare din gât, se recomandă gargara cu tinctura de propolis, care se poate administra cu ceai de mușețel sau cu ceai de gălbenele. Acest leac băbesc a fost utilizat de bunicii noștri și este considerat a fi extrem de eficient pentru tratarea în mod natural a durerii în gât.

Gargara

Presupune amestecarea unei căni de apă călduță cu 1-2 linguri de sare și eventual suc de lămaie. Luând în considerare că nu are gust foarte placut, poți introduce o lingurita de miere.

Sarea

Pentru a scapp de durerile de gât, există un remediu naturist care acționează în exterior și care presupune un bandaj îmbibat în suc de lămaie fierbinte și sare și care se înfășoară în jurul gâtului.

Tratamentele naturiste nu țin loc de control medical. Dacă nu vă simiți bine, consultați imediat un medic, care vă poate prescrie tratamentul potrivit pentru situația dumneavoastră.

Comenteaza