Linie de gardă NON-STOP de ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello"

Linie de gardă NON-STOP de ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello"

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello" și-a suplimentat liniile de gardă la ATI, astfel că secția funcționează în regim non-stop, 24 de ore din 24 și este deservită de personal medical calificat.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello", unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a obținut avizul Ministerului Sănătății pentru suplimentarea liniilor de gardă aprobate cu o linie de gardă continuă în specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă.

Măsura care vizează activitatea Spitalului de Pneumoftiziologie este justificată de continua dezvoltare a activității de anestezie și terapie intensivă, precum și de complexitatea cazurilor tratate în perioada imediat următoare pandemiei COVID-19. De asemenea, monitorizarea permanentă în terapie intensivă este absolut necesară în ceea ce privește pacienții care au fost supuși unor intervenții chirurgicale majore și proceduri bronhologice complexe.

„Este o veste bună, dorința noastră fiind aceea de a asigura funcționarea optimă a spitalului și de a contribui la îmbunătățirea calității actului medical. Pacienții vor beneficia, astfel, de un plus de siguranță", Alin Tișe, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj.

Linia de gardă continuă în specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă funcționează în regim non-stop, 24 de ore din 24 și este deservită de personal medical calificat, respectiv patru medici ATI, un kinetoterapeut, nouă asistente medicale, nouă infirmiere și îngrijitoare, dar și brancardieri.

Comenteaza