Linie specială de acces pe aeroporturi pentru pasagerii care vin din China

Linie specială de acces pe aeroporturi pentru pasagerii care vin din China
| Foto: Arhiva

Pe aeroporturile internaţionale din țară au fost înființate linii speciale de acces pentru pasagerii care vin din China.

"De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaţionale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China şi pentru pasagerii chinezi. Avem o bază de date, ştim localizarea lor pe teritoriul României. Toţi călătorii care vin din China primesc chestionare speciale şi sunt instruiţi să sune la 112. Apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero”, a spus ministrul sănătății, Victor Costache, citat de Agerpes.

Acesta a precizat că a vizitat personal unităţile de la Institutul Matei Balş (IMB), unde pot fi trataţi corect aceşti pacienţi și că pe lângă București vor mai fi astfel de centre la nivel național la Iaşi, Târgu-Mureş, Cluj, Timişoara, Sibiu şi identificăm un centru suplimentar la Oradea.

De marţi dimineaţă, la IMB se vor putea face teste pentru identificarea coronavirusului, iar de săptămâna viitoare, şi în unităţile sanitare din oraşele menţionate, care vor primi reactivi pentru a putea identifica coronavirusul. În eventualitatea în care România s-ar confrunta cu persoane infectate cu coronavirus, potrivit ministrului, primele 10 vor fi tratate la IMB. 

Comenteaza