Linie suplimentară de gardă la Boli Infecțioase, după valul de infecții gripale

Linie suplimentară de gardă la Boli Infecțioase, după valul de infecții gripale

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, a dispus, în urma discuțiilor purtate cu conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, suplimentarea cu încă o linie de gardă a activității acestei unități medicale aflate sub autoritatea forului administrativ județean. 

Această măsură preventivă are rolul de a asigura desfășurarea în condiții optime a activității în Camera de gardă a spitalului și oferă medicilor care o deservesc posibilitatea de a se ocupa în detaliu de cazurile care se adresează instituției sanitare.

Măsura va fi aplicată pentru o perioadă determinată, fiind valabilă pe parcursul a trei luni, respectiv în perioada februarie – aprilie 2020 și este justificată de faptul că, începând cu luna decembrie 2019 se înregistrează un număr din ce în ce mai mare de cazuri de infecții și viroze respiratorii, precum gripa, pneumonia și sepsisul respirator. De asemenea, numărul pacienților care se adresează Camerei de gardă în 24 de ore este de aproape 80, preconizându-se ca acesta să crească în lunile următoare.

Totodată, suplimentarea cu încă o linie de gardă a activității instituției spitalicești este necesară pentru a evita situațiile în care pacienții sunt nevoiți să aștepte un timp îndelungat în încăperi aglomerate, alături de persoane cu boli respiratorii transmisibile și pacienți critici sosiți cu ambulanțele.

Astfel, în urma situației create, linia de gardă suplimentară va funcționa în fiecare zi din lunile februarie, martie și aprilie a.c., în intervalul orar 14.00 - 22.00 și va fi deservită de 10 medici.

 

Comenteaza