Mai toţi o consumăm, dar câţi ştim de PROPRIETĂŢI TERAPEUTICE are? 7 MOTIVE să o APRECIEM

Mai toţi o consumăm, dar câţi ştim de PROPRIETĂŢI TERAPEUTICE are? 7 MOTIVE să o APRECIEM
Acum că a venit primăvara, această legumă esenţială în orice salată se găseşte pe toate tarabele, dar şi în grădini. Este consumată în special datorită capacităţii de a lupta eficient împotriva kilogramelor în plus, însă aduce numeroase alte beneficii sănătăţii.

Salata verde, cultivată încă din antichitatea egipteană, este una dintre cele mai delicate tipuri de legume cu frunze din care se prepara salatele.

Bogată în luteină, betacaroten, vitaminele C şi K, calciu, acid folic, fier, potasiu, fibre alimentare, licocen şi zeaxantină, salata verde are numeroase proprietăţi terapeutice.

Ideală în curele de slăbire

Salata verde este ideală pentru persoanele care urmeaza cure de slăbire, deoarece conţine foarte puţine calorii. Are şi un continut mare de apă, care ajută la hidratarea organismului. De asemenea, salata verde conţine şi fibre, care ajuta digestia şi conferă senzaţia de saţietate.

Tratează anemia

Fiind foarte bogată în fier, salata verde este folosită cu succes drept aliment tonic în tratarea anemiei. Absorbţia fierului din salata verde este mai mare decât cea din suplimentele care conţin fier.

Tratează insomnia şi migrenele

Salata verde conţine o substanţă numită lectucarium, care are capacitatea de a induce somnul, motiv pentru care poate fi folosită pentru tratarea insomniilor. Totodată, un amestec de salată verde şi ulei de trandafiri aplicat pe frunte şi la tample stimulează somnul persoanelor care sufera de insomnie şi ameliorează durerile de cap.

Ameliorează tulburările sexuale

Sucul de salată verde este util în tratarea mai multor tipuri de tulburări sexuale, creşte nivelul fertilităţii şi numărul spermatozoizilor. Consumat proaspăt, acest suc tratează disfuncţia erectilă şi ejacularea precoce la bărbaţi.

Tratează constipaţia

Nivelul ridicat de celuloză din salata verde ajută la îmbunătăţirea peristaltismului intestinal, putând fi folosită cu succes pentru vindecarea constipaţiei şi a altor tulburări gastrointestinale.

Previne bolile de inimă

Betacarotenul din salata verde face din aceasta un adevărat ajutor atunci când vine vorba de prevenirea şi reducerea riscului apariţiei bolilor de inimă, a cancerului, a accidentelor vasculare şi chiar a cataractei.

 

Comenteaza