MAZĂREA BERBECILOR, aliment MIRACULOS: protejează INIMA, previne CANCERUl DE SÂN şi OSTEOPOROZA

MAZĂREA BERBECILOR, aliment MIRACULOS: protejează INIMA, previne CANCERUl DE SÂN şi OSTEOPOROZA
Sursă excelentă de proteine, adorat în Orientul Mijlociu, acest aliment nu doar înlocuieşte cu succes carnea, dar aduce şi o groază de beneficii sănătăţii.

Năutul, supranumit şi mazărea berbecilor, este o plantă leguminoasă orgininară din Asia Mică, folosită frecvent în bucătăria asiaticăm, cel mai adesea la prepararea hummus-ului şi a falafelului. La fel de delicios este şi în diverse supe, salate sau alte mâncăruri. Extrem de bogat în proteine, năutul este un excelent înlocuitor al cărnii. 

Protejează inima

Consumul regulat de năut ajută la scăderea colesterolului rău din organism, vinovat de producerea accidentelor vasculare cerebrale şi a atacurilor de cord.

Protejează vederea

Datorită conţinutului ridicat de acid folic şi magneziu, năutul este benefic în menţinerea sănătăţii ochilor, dar şi pentru controlul fluxului sangvin şi tonicitatea vaselor de sânge mici.

Excelent antioxidant

Acest aliment este bogat în minerale, printre care se numără manganul, element esenţial pentru producerea de energie în organism şi în procesele de apărare. Totodată, năutul are importante proprietăţi antioxidante.

Ideal în curele de slăbire

Bogat în fibre solubile şi insolubile, năutul este un aliment ideal în curele de slăbire, consumul lui contribuind la inducerea senzaţiei de saţietate.

Sursă execelentă de fier

Năutul este o importantă sursă de fier, fiind ideal în dieta femeilor care alăptează, respectiv a copiilor mici. 

Reglează nivelul zahărului din sânge

Fibrele solubile din năut ajută la menţinerea unui nivel optim al zahărului din sânge. Mai mult, acest aliment are un indice glicemic mic şi produce carbohidraţi cu ardere lentă.

Protejează împotriva cancerului de sân şi a osteoporozei

Datorită fitochimicalelor conţinute, năutul protejează organismul împotriva cancerului de sân şi a osteoporozei şi calmează simptomele de la menopauză.

Comenteaza