Medic: "În ATI e iadul. Disperări tardive, oamenii regretă că nu s-au vaccinat"

Medic: "În ATI e iadul. Disperări tardive, oamenii regretă că nu s-au vaccinat"

Vicepreşedintele Societăţii Române de Terapie Intensivă, medicul Dorel Săndesc, trage un semnal de alarmă cu privire la situația din secțiile de Terapie Intensivă.

Medicul anestezist spune că "secțiile ATI sunt pline ochi" și că a văzut pacienți pe secțiile ATI care, înainte de a muri regretă că nu s-au vaccinat.

"E iadul în ATI. Secțiile ATI sunt pline ochi, și secțiile UPU sunt pline cu pacienți în stare critică, unii intubați care așteaptă un loc. Suntem o Arcă a lui Noe arhiplină de care se agață cu disperare atâția oameni. Mă tem că acest val nu se va termină imediat, mă tem că vor veni perioade foarte critice. (...) Am văzut oameni în forme grave cerând cu disperare să fie vaccinați ca să fie salvați, dar nu se mai putea. Sunt prea multe cazuri din acestea cu care ne confruntăm zilnic, de disperări mult prea tardive, când oamenii regretă, mărturisind înainte de a-și da duhul că și-ar fi dorit să fie vaccinați.

Așa e natura umană, auzim de tot felul de tragedii și vorbim despre ele, dar cu sentimentul că nouă nu ni se poate întâmpla. Oricui i se poate întâmpla, indiferent de vârstă, de stare de sănătate, de rang. Acum vedem oameni tineri care fac forme foarte grave și mor pentru că sunt nevaccinați, covârșitoarea majoritate a celor care blochează ATI și alte secții sunt nevaccinați.

Studii din Marea Britanie arată că e de peste 40 de ori mai mare riscul să mori dacă nu ești vaccinat", a spus vicepreşedintele Societăţii Române de Terapie Intensivă, medicul Dorel Săndesc, la Digi24.

Comenteaza