Medicament pentru prevenirea și tratarea COVID-19, aprobat în Marea Britanie

Medicament pentru prevenirea și tratarea COVID-19, aprobat în Marea Britanie

Agenţia britanică pentru autorizarea medicamentelor a aprobat vineri un cocktail de anticorpi în scopul prevenirii şi tratării infecţiilor cu noul coronavirus.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Cocktail-ul de anticorpi este produs de Regeneron şi Roche în scopul prevenirii şi tratării infecţiilor cu noul coronavirus, în contextul în care britanicii se confruntă cu o creştere a spitalizărilor la nivel naţional din cauza tulpinii Delta, transmite Reuters.

Agenţia britanică pentru Medicamente (The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency – MHRA) a precizat că datele obţinute în urma testelor clinice arată că medicamentul Ronapreve poate preveni infectarea, reduce simptomelor infecţiilor severe COVID-19 şi reduce riscul de spitalizare.

“Acest tratament va fi o armă importantă în arsenalul nostru împotriva COVID-19”, a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, potrivit rohealthreview.ro.

Medicamentul poate fi administrat prin injectare sau prin infuzie. El se fixează pe coronavirusurile care invadează sistemul respirator şi le împiedică să infecteze celulele acestui sistem, conform comunicatului MHRA.

Medicamentul face parte din categoria anticorpilor monoclonali, care imită anticorpii naturali produşi de organism pentru a lupta împotriva infecţiilor. MHRA a precizat că nu se intenţionează folosirea acestui medicament ca substitut pentru vaccinare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza