Medicii de familie din Cluj nu și-au primit banii pe ultima lună și riscă penalizări de la ANAF/ Consultații doar pentru urgențe, copii si gravide

Medicii de familie din Cluj nu și-au primit banii pe ultima lună și riscă penalizări de la ANAF/ Consultații doar pentru urgențe, copii si gravide

Medicii de familie din Cluj spun că riscă penalități din partea ANAF, întrucât Casa de Asigurări de Sănătate nu a respectat prevederile contractuale și nu le-a decontat încă serviciile medicale pe luna august.

Patronatul Medicilor de Familie Cluj susține că medicii nu și-au primit încă deconturile pe serviciile efectuate în luna august de la Casa de Asigurări de Sănătate, deși termenul era data de 18 ale lunii.

"Contractul încheiat între CAS Cluj si cabinetele medicilor de familie din județ prevede ca termen de plată al facturilor data de 18 ale lunii. Cu toate acestea CAS Cluj încă nu a efectuat transferurile bancare cu sumele aferente facturilor întocmite pentru activitatea din luna august 2023. Data de 25 ale lunii este termenul pentru plățile la ANAF.

Pe lângă aceste plăți cabinetele de medicină de familie trebuie sa își plătească angajații (asistenți medicali, personal curățenie, contabili) dar și cheltuielile (softul de cabinet, utilități, deșeuri periculoase, pază și protecție). 

După data de 25, ANAF percepe penalități de întârziere. După data scadentă toți furnizorii amintiți mai sus percep penalități de întârziere. Cu toate acestea furnizorii de servicii medicale nu pot cere CAS Cluj penalități de întârziere a plății, deși termenul de plată e depășit", se arată într-un mesaj al Patronatului Medicilor de Familie Cluj.

Situația a apărut deoarece fondurile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au fost epuizate. Până la rezolvarea problemei, medicii de familie din Cluj anunță că vor asigura doar urgențele.

"Fondurile CNAS pentru trimestrul 3 au fost epuizate!

Stimati asigurati,

Date fiind urmatoarele:

- Disfunctionalitatea Sistemului Informatic Unic si Integrat si imposibilitatea acordarii documentelor medicale
- Neplata serviciilor medicale pentru luna august 2023
- Epuizarea fondurilor CNAS pentru trimestrul 3

In perioada 27- 29 septembrie 2023, nu se vor acorda consultatii pentru boli acute, subacute sau cronice si nu se vor elibera documente medicale

Se vor acorda doar URGENTELE MEDICALE si vor fi programate doar servicii de vaccinare, consultatii pentru copii si gravide.

Va multumim pentru intelegere!", a transmis dr. Emiliana Costiug, președinta Asociației Medicilor de Familie Cluj.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza