Mediciniștii UMF Cluj au obținut cele mai bune rezultate din țară la Rezidențiat

Mediciniștii UMF Cluj au obținut cele mai bune rezultate din țară la Rezidențiat

Absolvenții Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca au obținut cele mai mari punctaje din România în domeniile medicină și medicină dentară.

Ministerul Sănătății a organizat concurs de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie la data de 20 noiembrie 2022. Clujul a fost unul dintre cele șase centre universitare în care s-a organizat concursul. 

Examenul s-a mai desfășurat în Bucureşti, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, la concurs fiind înscriși 10.330 de candidaţi, pe aproximativ 5.800 de locuri şi posturi, cele mai multe fiind pentru domeniul medicină.

În urma concursului, absolvenții Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca au obținut cele mai mari punctaje din România în domeniile medicină și medicină dentară. Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a ținut să menționeze acest fapt și, totodată, să le mulțumească celor implicați în organizarea examenului.

"Organizarea concursului național de intrare în rezidențiat a reprezentat și în acest an o provocare majoră, dar și o oportunitate de a demonstra spiritul de echipă al UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca.

Vă sunt recunoscătoare pentru implicarea dumneavoastră în organizarea acestui eveniment atât de important din viața oricărui medic sau farmacist, pentru determinarea, responsabilitatea și proactivitatea de care ați dat dovadă.

Cu ajutorul dumneavoastră, concursul de rezidențiat s-a desfășurat impecabil și de această dată, iar celor peste 1.400 de candidați le-am oferit condiții optime, astfel încât să își poată gestiona emoțiile doar în mod constructiv, spre a obține rezultate bune.

Vă felicit și vă mulțumesc pentru mobilizarea dumneavoastră exemplară, pentru disponibilitate, implicare și profesionalism!

De asemenea, felicit și urez mult succes viitoarei generații de medici și farmaciști rezidenți, în care ne punem cu toții speranțele pentru un viitor mai bun al sistemului de sănătate din România.

Felicitări absolvenților UMF ”Iuliu Hațieganu” pentru obținerea celor mai bune punctaje din țară în domeniile medicină (942) și medicină dentară (933)!

Ați trecut cu brio peste unul dintre cele mai dificile examene din cariera voastră. Vă doresc să aveți inspirația de a vă alege specializarea care vă va aduce împlinire și fericire!", a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF Cluj.

Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs.

Comenteaza