Mihăilă: Acoperirea vaccinală medie la medici - 70%; mai mică la asistenţi, infirmiere, brancardieri

Mihăilă: Acoperirea vaccinală medie la medici - 70%; mai mică la asistenţi, infirmiere, brancardieri

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat vineri că acoperirea vaccinală medie în cazul medicilor este de aproximativ 70%, fiind mai mică la asistenţi, infirmiere, brancardieri.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Rata vaccinării este variabilă în funcţie de judeţ. Sunt judeţe care stau foarte bine cu acoperirea vaccinală a medicilor, ajungând la peste 80%, sunt judeţe care stau mai puţin bine. În medie, medicii sunt vaccinaţi în proporţie de 70%, acoperirea vaccinală fiind mai mică în rândul asistenţilor şi al celorlalte cadre - infirmieri, brancardieri", a declarat Mihăilă la Digi 24.

Ministrul a menţionat că se lucrează la un proiect de lege care prevede testarea periodică a cadrelor medicale nevaccinate, astfel încât pacienţii să fie protejaţi în cazul în care vin în contact cu acestea.

Mihăilă a precizat că testarea celor nevaccinaţi nu se va face din fonduri publice.

"Contribuabilul român pune la dispoziţia cadrelor medicale şi a tuturor cetăţenilor vaccinare gratuită (...) şi există vaccinarea gratuită. Testarea pentru cei ce aleg să nu se vaccineze nu trebuie să fie suportată din fonduri publice", a subliniat Mihăilă

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza