Ministrul german al Sănătăţii, criticat după ce a vorbit despre o ''variantă mortală'' de coronavirus care ar putea lovi în toamnă

Ministrul german al Sănătăţii, criticat după ce a vorbit despre o ''variantă mortală'' de coronavirus care ar putea lovi în toamnă

Ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, s-a confruntat cu un val de critici din partea experţilor după ce a declarat că o ''variantă mortală'' a noului coronavirus ar putea să ia Germania prin surprindere în a doua jumătate a acestui an.

''Termenul 'variantă mortală' este neştiinţific şi induce nesiguranţă în rândul populaţiei'', a declarat specialistul în virusologie Jonas Schmidt-Chanasit pentru cotidianul german Bild.

''Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), apariţia unei 'variante mortale' în toamnă este un scenariu puţin probabil'', a mai spus expertul.

Un alt medic specialist în virusologie, Hendrik Streeck, a reacţionat de asemenea cu scepticism, spunând că dezvoltarea variantelor virale este pur şi simplu imposibil de anticipat, informează DPA, citat de Agerpres.

''În loc să ne îngrijorăm din cauza unor scenarii cum ar fi 'variante mortale', este important să ne pregătim pentru toamnă şi iarnă'', a spus el pentru Bild.

Într-un interviu acordat pentru ediţia de duminică a publicaţiei Bild, ministrul Karl Lauterbach şi-a exprimat îngrijorarea referitor la dezvoltarea imprevizibilă a unor subvariante ale Omicron.

''Este destul de posibil să apară o variantă Omicron foarte contagioasă, care să fie la fel de mortală ca Delta. Ar fi categoric o variantă mortală", a mai spus politicianul german. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...