Ministrul Sănătății a anunţat lansarea apelului pentru ambulatorii de specialitate: 80 de milioane de euro pentru 30 de unități

Ministrul Sănătății a anunţat lansarea apelului pentru ambulatorii de specialitate: 80 de milioane de euro pentru 30 de unități

Minim 30 de ambulatorii vor fi realizate prin acest nou apel de proiecte în cadrul PNRR, cu un buget total de 80 de milioane de euro fără TVA, a afirmat luni ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.  

„Ambulatoriile de specialitate pot să fie dotate, putem discuta de clădiri noi, de reabilitare sau de modernizare a unora dintre clădiri. Nu în ultimul rând, este un lucru pe care putem să îl discutăm cât mai rapid cu autorităţile locale. Acolo unde există, de exemplu, spitale care au adresabilitate scăzută, au mai puţin personal medical să putem să transformăm, la solicitarea dânşilor, un spital fără adresabilitate într-un ambulatoriu de specialitate cu servicii de bună calitate în care se pot face analize, se pot face investigaţii, pacienţii pot primi tratament sau chiar pot să beneficieze de spitalizare de zi”, a explicat Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă.

Bugetul total alocat acestui apel este de 80.000.000 euro fără TVA, iar suma maximă care poate fi primită de un astfel de proiect este de 2,6 milioane euro fără TVA.

„Minimum 30 de ambulatorii vor fi realizate prin acest apel deschis cu un buget total de 80.000.000 euro fără TVA, iar suma maximă nerambursabilă care poate fi primită de un astfel de proiect este de 2,6 milioane euro fără TVA”, a precizat Rafila.

Pot aplica cu proiecte unităţile spitaliceşti publice cu personalitate juridică sau în care există deja ambulatorii de specialitate sau spitalele care doresc să se transforme şi să presteze doar acest tip de activitate.

Data publicării Ghidului solicitantului a fost 16 septembrie, iar în 26 septembrie, ora 10, a fost data deschiderii platformei pentru depunerea dosarelor de finanţare. Conform ministrului, platforma va rămâne deschisă până la sfârşitul lunii noiembrie, iar implementarea proiectelor va avea o durată de doi ani, până la sfârşitul anului 2024.   

loading...
Comenteaza