Ministrul Sănătății: Lucrurile încep să devină îngrijorătoare. Dacă lucrurile merg tot aşa, nu putem exclude alte restricţii

Ministrul Sănătății: Lucrurile încep să devină îngrijorătoare. Dacă lucrurile merg tot aşa, nu putem exclude alte restricţii

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că autorităţile nu exclud impunerea de noi restricţii, având în vedere numărul mare de infectări cu SARS-CoV-2 din ultimele zile.

"Dacă lucrurile merg aşa în continuare, nu putem exclude alte restricţii. Vă invit să vă uitaţi pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi, lucrurile încep să devină îngrijorătoare", a declarat Vlad Voiculescu, luni, la Parlament, întrebat dacă autorităţile au în vedere noi restricţii faţă de cele existente, odată cu prelungirea stării de alertă.

Întrebarea vine după ce, conform unor surse guvernamentale, executivul ar putea interzice miecuri circulația pe timp de noapte după ora 22.00 (detalii AICI).

Potrivit Agerpres, ministrul a adăugat că testarea şi raportarea arată "o imagine" privind pandemia de COVID 19, întrebat despre numărul mic de teste COVID efectuate în weekend şi faptul că anumite raportări sunt date cu întârziere.

"Consider că sunt mai mulţi indicatori pentru imaginea reală, indicatorul cel mai clar, care nu poate fi pus în niciun fel la îndoială, este numărul de pacienţi în secţiile de terapie intensivă, iar acest număr de pacienţi creşte, a crescut în fiecare zi, aşa încât apelul nostru ca oamenii să respecte regulile şi să se protejeze pe ei şi pe ceilalţi", a declarat Voiculescu.

Comenteaza