Ministrul Sănătății: Peste două săptămâni vom avea şi 20.000 de cazuri pe zi

Ministrul Sănătății: Peste două săptămâni vom avea şi 20.000 de cazuri pe zi

Ministrul interimar al Sănătății spune că atunci când vom ajunge la vârful valului patru, în ţară vor fi şi până la 20.000 de cazuri de COVID pe zi. Acesta estimează că nu e departe acel moment, adică la mijlocul lunii viitoare.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat, miercuri seară, la Digi24, că România se va confrunta cu vârful valului 4 al pandemiei la mijlocul lunii octombrie, estimările fiind și pentru zile cu câte 20.000 de noi infectări cu Sars-CoV-2 pe zi în perioada 15-20 octombrie.

„Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 (de noi infectări pe zi – n.red.)”, a spus Cseke Attila.

Acesta a spus că va trebui făcută o analiză după ce trece această pandemie pentru a vedea cum a fost gestionată. În ceea ce privește numărul actual de paturi destinate pacienților bolnavi de Covid, Cseke a precizat că „s-ar putea ca acestea să nu ne ajungă”.

Totodată, ministrul interimar al Sănătății a declarat că Guvernul a alocat 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu tratamente împotriva Covid-19 şi pregătirea secțiilor de terapie intensivă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza