Miting SANITAS cu mii de sindicaliști în Capitală. Participă şi Clujul

Miting SANITAS cu mii de sindicaliști în Capitală. Participă şi Clujul
| Foto: Facebook

Câteva mii de sindicaliști din Sănătate protestează în Piața Victoriei, în fața Guvernului. La marș participă şi sindicalişti din Cluj.

Federaţia SANITAS organizează, miercuri, un miting de protest în Capitală la care şi-au anunţat participarea peste 10.000 de membri ai sindicatului din toată ţara, angajaţi în sistemul public de sănătate şi în cel de asistenţă socială.

Protestul vizează în special acordarea drepturilor salariale restante din Legea salarizării și plata sporurilor la salariul de bază actual, precum şi eliminarea plafonului de 30% care limitează sporurile la minim în unele spitale și îmbunătățirea Legii salarizării.

La miting participă şi circa o sută de sindicaliştii din Cluj.

Iată care sunt revendicările sindicaliştilor SANITAS:

- Aplicarea corectă şi în totalitate a prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru toate drepturile salariale cuvenite angajaţilor din Sănătate şi din Asistenţă socială: creşterea salariilor de bază, aplicarea sporurilor şi plata gărzilor la salariul de bază aflat în plată etc.;

- Asigurarea finanţării voucherelor de vacanţă de la bugetul de stat, pentru angajaţii din Sănătate;

- Eliminarea din Legea-cadru nr 153/2017 a plafonului de 30% care limitează acordarea sporurilor, compensaţiilor, primelor, indemnizaţiilor şi a altor drepturi salariale pentru angajaţii din Sănătate şi Asistenţă socială;

- Rediscutarea cu partenerii sociali a obiectivelor asumate de autorităţi prin PNRR în ceea ce priveşte buna guvernanţă în sectorul public, cel puţin cele referitoare la principiile care vor sta la baza reformei sistemului public de salarizare.

Comenteaza