Nelu Tătaru anunță o "toamnă plină": "Am avut o relaxare exagerată"

Nelu Tătaru anunță o "toamnă plină": "Am avut o relaxare exagerată"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, consideră că numărul crescut de cazuri COVID-19 se explică printr-o ”relaxare exagerată” și că va fi "o toamnă plină”, în care se poate ajunge la 2.000 de cazuri zilnic, dacă nu se respectă măsurile.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

”Am avut o alternanţă de cazuri, raportat şi la numărul de teste efectuate (...) Am avut o relaxare exagerată, dincolo de normele de aplicare ale unor reluări de activităţi care s-au întâmplat în ultimele luni”, a afirmat, miercuri seară, la B1 TV, Nelu Tătaru.

Întrebat dacă nu trebuiau amânate unele măsuri de relaxare şi începerea anului şcolar, Tătaru a afirmat: ”Erau nişte măsuri necesare atât din punct de vedere educaţional cât şi din punct de vedere economic, dacă ne referim la restaurante şi teatre, ele sunt făcute în aşa fel încât că avem o securizate. Sunt reguli pe care dacă le menţinem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum. Dacă nu le respecrăm, să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri de la o zi la alta” .

Ministrul Nelu Tătaru a afirmat că se poate ajunge la peste 2.000 de îmbolnăviri zilnic, dacă nu vor fi respectate regulile de protecţie. El le recomandă părinţilor să îi înveţe pe copii să respecte regulile de protecţie împotriva răspândirii virusului. 

”Avem nişte griji cum trimitem copiii la şcoală, dar nu ne uităm că în parcuri sunt copii şi nu le asigurăm anumite condiţii. (...) Să ne obişnuim să trăim cu această pandemie un an jumătate, doi, pentru că acest virus nu va pleca aşa de uşor. (...) Va fi o toamnă plină, nu o toamnă grea, dar o toamnă plină”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza