Nelu Tătaru, vești pentru asimptomatici: "Vom semna un ordin de ministru"

Nelu Tătaru, vești pentru asimptomatici: "Vom semna un ordin de ministru"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, dar care nu au simptome sau au simptome uşoare, se va stabili o limită de internare.

Nelu Tătaru a declarat că pacienţii care nu au simptome sau au simptome uşoare vor beneficia de o internare de doar zece zile, apoi vor sta izolaţi acasă timp de 14 zile, sub supravegherea medicului de familie.

"Un simptom în infecţia cu coronavirus poate apărea din a doua, până în a zecea zi. Avem un moment în care medicul curant gestionează un pacient care s-a prezentat la medic, este depistat şi pozitiv. Mi-e greu să cred că s-a prezentat la medic fără să aibă nimic. Să spunem că a fost un test pozitiv descoperit, pacientul este internat, urmează nişte evaluări. Pacientul ăla are dreptul la nişte evaluări: radiografie, analize biologice, o urmărire pentru 3-4 zile. Într-un context în care s-a putut gestiona un număr de cazuri pe internare, am gestionat acest număr de cazuri cu o regulă în care avem două teste negative. În acest moment noi suntem la faza în care, la propunerea Grupului tehnic din cadrul Ministerului Sănătăţii, mâine (n.red. - marți) vom semna un ordin de ministru în care tot pacientul asimptomatic sau simptomatic uşor, va beneficia de o internare de 10 zile”, a declarat Nelu Tătaru, luni seară, la Realitatea Plus

Ministrul Sănătății spune că după externare, urmează o izolare la domiciliu de 14 zile.

”În a şaptea zi se efectuează un test care dacă este negativ la zece zile se merge acasă, dacă este pozitiv totuşi, dar nu mai avem simptome de cel puţin  trei zile la cei asimptomatici, la zece zile va pleca acasă cu izolarea la domiciliu până la 14 zile, sub suprevegherea medicului de familie. Acest Ordin va fi semnat mâine pentru a decongestiona dintre spitale, dar nu putem da un asimptomatic acasă, în prima zi acasă pentru că nu putem şti cum are evoluţia acel asimptomatic”, a declarat Nelu Tătaru.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza