Niciun pat liber la ATI pentru pacienţii COVID

Niciun pat liber la ATI pentru pacienţii COVID

1.480 de pacienți cu COVID-19 sunt internați, în prezent, pe secțiile ATI ale spitalelor, dintre care 70 la Cluj.

Conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1453 de paturi de ATI destinate pacienţilor cu COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 130 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19, dintre care 55 sunt în Bucureşti. "Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.
 
Marți, la nivel național, sunt internate 14.402 persoane cu COVID-19, dintre care 1.480 la ATI.
 
"Atât la nivel national, cât şi în Municipiul Bucureşti nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2", a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

70 de pacienți la Cluj

În Cluj sunt internați 574 de pacienți, dintre care 70 de pacienți la Terapie Intensivă. Prefectul Clujului a anunțat în urmă cu câteva zile că în Cluj au fost suplimentate paturile ATI.

În cursul zilei de ieri, prefectul județului Cluj, Tasnádi István-Szilárd, alături de reprezentații Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj, a desfășurat o ședință cu managerii de spitale din județ și cu reprezentanții DSP. În cel mai scurt timp posibil, 9 paturi ATI vor fi operaționalizate în județul Cluj, iar numărul lor va crește dacă va fi nevoie.

 

Comenteaza