Noi cazuri confirmate cu tulpina din Marea Britanie la Cluj

Noi cazuri confirmate cu tulpina din Marea Britanie la Cluj

Au fost confirmate noi cazuri de infectare cu tulpina de coronavirus din Marea Britanie la Cluj.

Au fost depistate 88 de cazuri noi de infectare cu varianta britanică a coronavirusului în România, din 94 de probe analizate.

"Previziunile specialiștilor noștri s-au confirmat, tulpina britanică a substituit celelalte tulpini care circulau pe teritoriul României. (…) În perioada următoare ne așteptăm la creșterea numărului de cazuri, creșterea numărului de pacienți internați la ATI și chiar a numărului de decese”, se arată într-o informare a MedLife.

Probele analizate au fost selectate în mod aleatoriu și au fost analizate în perioada 8 – 11 martie. Cele mai multe cazuri de infectare cu varianta britanică  B.1.1.7 provin din București – 37 pacienți, Timișoara – 17 pacienți, Cluj – 7 pacienți, Brașov – 6 pacienți, Sibiu – 4 pacienți, Prahova – 3 pacienți, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ilfov - câte 2 pacienți/județ și Arad, Constanța, Galați, Iași, Sălaj și Teleorman – 1 pacient/județ, potrivit Digi24.ro.

Luni, INSP anunța că, până la data de 14 martie 2021, au fost comunicate la CNSCBT 381 de cazuri confirmate cu așa-numita tulpină britanică, dintre care 14 proveneau din Cluj.

Comenteaza