Noi decese provocate de rujeolă în România! Un bebeluș și un adult, răpuși de pojar/ Peste 700 de noi cazuri de boală

Noi decese provocate de rujeolă în România! Un bebeluș și un adult, răpuși de pojar/ Peste 700 de noi cazuri de boală

Alte două persoane au murit din cauza rujeolei în România.

Rujeola a făcut încă două victime în România. Conform Institutului Național de Sănătate Publică, este vorba despre decesul unui copil în vârstă de 7 luni (neeligibil la vaccinarea cu ROR) dintr-o comunitate cu acoperire vaccinală suboptimală din judeţul Braşov, unde au fost raportate 27 cazuri confirmate cu rujeolă și de cel al unui adult în vârstă de 35 ani, nevaccinat antirujeolic, din Bucureşti, care avea comorbidităţi - mielom multiplu.

Primul deces cauzat de rujeolă din acest an a fost înregistrat în urmă cu două săptămâni, când un bebeluș de doar 7 luni a murit, copilul fiind contact cu fratele său, în vârstă de 3 ani, nevaccinat, confirmat cu boala.

Epidemie de rujeolă în România. 725 de noi infectări în doar trei săptămâni

Conform INSP, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate de la 1 ianuarie până la data de 24 decembrie 2023 este de 2.735. Mai exact, în intervalul 1-24 decembrie au fost înregistrate 725 de cazuri noi de îmbolnăvire. Aceste cazuri de rujeolă s-au înregistrat în București și 34 de județe, printre care și Cluj (197).

Până acum, cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în județul Mureș (748), județul Brașov (657), în municipiul București (352), în județul Cluj (197), Giurgiu (173) și în județul llfov (123).

Amintim că la începutul acestei luni, în 5 decembrie, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România, în urma creșterii „îngrijorătoare” a numărului de cazuri.

Comenteaza