Noi minuni făcute de medicii clujeni! Patru pacienți au primit transplanturi

Noi minuni făcute de medicii clujeni! Patru pacienți au primit transplanturi
| Foto: Facebook.com/Agentia Nationala de Transplant

Patru pacienți au reușit să scape de chinuitoarele ședințe de dializă, în urma intervențiilor de transplant renal făcute într-un timp foarte scurt la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Cluj.

Au fost ore intense pentru întreg colectivul ICUTR Cluj, realizând într-un timp foarte scurt două intervenții de prelevare și 4 transplanturi renale.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant, tragediile trăite de unele familii s-au transformat în o nouă șansă la viață pentru mai mulți pacienți.

Viaţa este un dar inestimabil, un privilegiu pentru care trebuie să fim profund recunoscători şi pentru care, prin faptele noastre, suntem datori să mulţumim în fiecare moment. 

12 vieți salvate în această săptămână! #Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

Trei familii îndurerate, din București, Baia Mare și Satu Mare, au fost de acord ca  durerea lor infinită să o transforme într-un alt început pentru alți suferinzi a căror unică șansă era un transplant. Transmitem sincere condoleanțe și mulțumim din inimă acestor familii pentru gestul altruist și generos pe care au ales să îl facă, oferind altor semeni o șansă la viață.

Miercuri, la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, familia îndurerată a unei copile de 16 ani, decedată în urma unui tragic accident rutier, găsea puterea de a ajuta alți oameni, de a oferi altor familii șansa de a-i avea pe cei dragi alături, fiind de acord cu donarea de organe.  Pentru intervențiile de prelevare a organelor, au fost prezente echipele chirurgicale ale Institutului Clinic Fundeni - pentru ficat, ICUTR Cluj - pentru rinichi și IUBCvT Tg. Mureș – pentru cord.

La Institutul Clinic de Urologie și Transplant Cluj, sub coordonarea Conf.Dr. Florin Elec, alți 4 pacienți scăpau de chinuitoarele ședințe de dializă, în urma intervențiilor de transplant renal. Au fost ore intense pentru întreg colectivul ICUTR Cluj, realizând într-un timp foarte scurt două intervenții de prelevare și 4 transplanturi renale”, au transmis aceștia.

Comenteaza