Breaking news Noi restricții de MÂINE în Cluj-Napoca! Municipiul intră oficial în SCENARIUL ROȘU

Noi restricții de MÂINE în Cluj-Napoca! Municipiul intră oficial în SCENARIUL ROȘU

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj va impune, în ședința de astăzi, noi restricții în municipiul Cluj-Napoca şi în comunele din județ, unde rata infectărilor a trecut de pragul de 3 cazuri la mie.

Rata infectărilor cu noul coronavirus a ajuns luni la 5,02 la mie în Cluj-Napoca. Având în vedere că incidența în municipiu a trecut de pragul de 3 la mie sâmbătă și a continuat să crească, iar stăzi expiră cele 48 de ore de observare a situației epidemiologice, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj se va reuni pentru a emite o nouă hotărâre privind noi restricții în oraș. 

Prefectul Tasnadi Istvan spune că numărul mare de cazuri este explicat și prin numărul mare de teste care se fac la Cluj.

"Avem și o capacitate mare de testare - aproximativ 2.000 de teste în fiecare zi și, așa cum ne-au atenționat și specialiștii, o să asistăm la o creștere explozivă, dar nu neaparat la noi. Testarea ne ajută să-i identificăm din timp pe cei infectați, chiar dacă ne-au spus medicii că noua variantă nu este neapărat mai periculoasă decât variantă Delta, este mai contagioasă și asta se reflectă și în fața de incidență. Cred că trebuie să ne vaccinăm, să respectăm regulile recomandate, pentru că nu cred că este momentul să neglijăm situația... afirmația că ar fi mai puțin periculoasă e relativă, fiecare organism reacționează în felul lui", spus prefectul Clujului pentru Ziua de Cluj.

Conform prefectului, noile restricții în localitățile trecute în scenariul roșu vor intra în vigoare începând de mâine.

"Astăzi va fi ședință CJSU și de mâine intră în vigoare noi restricții. Astfel, de mâine toate activitățile permise vor fi la capacitate de 30%, inclusiv restaurantele, care până astăzi au fost la 50%", a mai spus Tasnadi Istvan.

Așadar, începând de mâine, în Cluj-Napoca, în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar  05ºº-22ºº, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între persoane şi purtarea măştii de protecţie. 

Spectacolele, concertele, festivalurile sau alte evenimente culturale sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 500 de persoane, în intervalul orar 05ºº-22ºº, cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Restaurantele şi cafenelele vor putea primi clienți doar la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 05ºº-22ºº.

Comenteaza