Noua LISTĂ ROȘIE a Clujului. Localitățile în care a explodat rata îmbolnăvirilor

Noua LISTĂ ROȘIE a Clujului. Localitățile în care a explodat rata îmbolnăvirilor

Județul Cluj are cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, calculată în ultimele 14 zile la mia de locuitori din țară.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori în județul Cluj a urcat miercuri la 4,46 la mie, cea mai ridicată rată de incidență din țară. În prima zi din an rata infectărilor era sub pragul de 1 la mie, însă a revenit în "zona roșie" în doar câteva zile.

Veștile nu sunt bune nici în ceea ce privește municipiul Cluj-Napoca, unde incidența cazurilor a continuat să crească de la începutul acestui an și a ajuns la 6,47, după ce în urmă cu exact o săptămână era sub pragul de 2 la mie (1,86).

De asemenea, alte 20 de localități au trecut de pragul de 3 la mie, iar în unele dintre acestea au fost impuse deja noi restricții. Este vorba, pe lângă Cluj-Napoca, de comunele Florești, Baciu, Feleacu, Apahida, Gilău, Săvădisla, Câțcău, Râșca, Sânpaul și Mărgău.

Astfel, cele mai mari coeficiente ale ratei de incidență a cazurilor în județ se înregistrează în comunele Ciurila (17,99), în Poieni (8,99), în Săvădisla și Valea Ierii (7,56).

Pe de altă parte, comunele Aiton, Așchileu, Beliș, Bobâlna, Borșa, Cămărașu, Cornești, Panticeu, Petreștii de Jos, Ploșcos, Recea-Cristur, Sânmartin și Vultureni au incidența zero, ceea ce înseamnă că nu au înregistrat niciun caz de boală în ultimele două săptămâni.

Comenteaza